Thursday, February 11, 2010

Melihat Belakang

Sebenarnya, kalau diikutkan aku tak berapa ingat tentang diri aku sendiri masa dulu-dulu. Aku terfikir, bagaimana agaknya karekter aku dulu, secara spesifiknya semasa di sekolah rendah. Yang hanya aku ingat ialah aku seorang yang baik kelakuan, pendiam, selalu menumpukan perhatian ketika cikgu mengajar dan bercakap perlahan. Selain dari gemuk dan kerinting, itu sahaja yang aku ingat.

Apapun, perkara mengingat semula ini bermula setelah kehadiran seorang lelaki di ofis aku dalam beberapa minggu lalu. Lelaki ini mirip, atau boleh jadi memang Lam Wai Seng (betul ke ini nama dia?), seorang 'schoolmate' ketika di sekolah rendah dulu. Aku perasan kehadiran kutu ini kerana dia tiba di ofis aku dengan bising sekali, bercerita entah apa kepada admin aku. Hah, karekter pun dah mirip.

Apa agaknya yang telah aku buat pada Wai Seng ini masa di sekolah dulu. Relations aku dengan dia dulu seingat aku memang agak buruk. Mungkin menghampiri 'abysmal'. Ini kerana aku masih teringat ketika si Wai Seng ini sedang memberi jemputan ke party harijadi nya kepada rakan-rakan sekelas semasa waktu rehat. Masa itu kami dalam darjah 4 kalau tak silap. Dan aku masih ingat ketika tiba pada aku untuk diberi kad jemputan, dia berkata:

"I'm not inviting you!". Hahaha.

Bila teringat balik memang kelakar.
Tapi itulah, bila diingat-ingat balik aku rasa mungkin aku selalu mengutuk kutu ni di masa di sekolah. Dan aku rasa macam aku pernah bergaduh dengan dia ni atas isu pembaris (yang ada tangga tu) dulu. Apapun Wai Seng (kalau terbaca), mintak maaflah kerana mengutuk kau dulu.

Tapi ini tak bermakna aku tak memaksudkan kutukan-kutukan itu. Hahaha sekali lagi.

No comments: