Friday, April 3, 2009

"Cheese!" says the Thunder



I was trying to capture night time at the back of my house with a slow shutter speed when a lightning decided to squeeze in.

27 comments:

Gula Kapas said...

Dib, camne ko buat? Ajar la. Aku dah lama nak amek gambar camtu.

Guna Sony DCS-T2 buleh ke?

By the way, lawa gambar :)

nadzirah said...

awak awak, awak dok mana ya wak?
hik..

n jangan nak jawab mesia haa.. sekeh pale kang. hehe..

Gula Kapas said...

Ha, Dib! Peminat misteri ko tengah cari habitat ko tu :p. Dia nak mintak otograp ko ;)


@ Nadzirah

Macam mana awak buleh sekeh kepala Adib kalu awak tak tau dia kat mana? *blink blink*


*hoi, Dib. Bile ko nak ajar aku ni? Cikgu aku dah pesan, kalu belajar tak berguru ni, maka setan lah gurunye :(*

nadzirah said...

ohai cik gula! :D

oh itu tak de masalah. kita boleh main hutang-hutang. nanti lau jumpa sekeh lah. hehe..

nadzirah said...

Encik adiiibbbbb! Where are you? I'm startin to miss you, you know. ;p

adib said...

nadzirah,
eh.. sori sori. Saya memang takde kat rmah la 2-3 hari ni. sibuk member kawin. hehe. erm kalau saya cakap duduk kat selangor tak kena sekeh kan? hehe..

gula,
haa. itu kamera Sony tak boleh nak ambik gambar macam ni. Nak ambik gambar macam ni kena pakai slow shutter speed. tangan tak boleh gerak. Sony tu tak boleh conrol shutter speed.

hj.pet said...

seb baek orang laen yg kawen bkan ko yg kawen kan dib kan?? kang kuciwa plak si nadzirah neh!! hahah

adib said...

weheii.. demm you hahaha. shit dah mula mengomen hahaha.

hj.pet said...

eh incik adib!! kita kenal ke?? mcm biase dengar je nama incik adib neh??

adib said...

tula rasanya tak pernah lagi dalam dunia ni ada orang nama pet, pastu ada haji kat depan dia. hahaha..


eh tak tak

dugong said...

ehem...ehem

adib said...

alamak datuk D sudah ada belog

nadzirah said...

eh, sonoknya korang.

isk. selangor tu kan besar. ni bukan nak kena sekeh ni, ni kena cubit ni. hehe..

Gula Kapas said...

@ Adib

Kene DSLR jugak ke?

Tangan tak boleh gerak? Dib, ko pernah tak dengar menatang nama T-R-I-P-O-D?


*kahkahkah kuakuakua*



@ Nadzirah

Cubit2 manje ke cubit2 geram? ;D

*wikwikwikwik*



@ Haji Pet

Bile lak nak ada Hajjah Pet?

Mr. Pen dah ada Mrs. Pen ;D



@ Dugong

Selamat datang ke dunia blogging :).

adib said...

gula,

pernah dengar tak ungkapan takde tripod?.

anyway tak payah pakai SLR, pakai prosumer pun boleh.

nadzirah,
ermm.. awak?
(dem masak aku ni)

nadzirah said...

gula,
cubit dua2. manja and geram.

oh n bukan dua tu jelah. banyak lagi. cubit sayang, cubit kasih, cubit gedik, cubit ngengade..

and the list goes on.. haha..





adib,
ya, saya..?

haa, majuk kang baru tau. tanak datang blog awak dah.. hehehe.. ;p

paktor said...

huihhhh adib2 padan la da xmau join aku kat klenek da....rupenye da de agenda menarik yg laen ye...

weiii datok D da berbelog ye...eh hj pet, ko bile nak berbelog pelak??

adib said...

hei hei ciktor, amende yang ko merepek ni. aku menulis secara sampingan aje ciktor, kalau nak berubat memang takde tempat lain dah haha.

nadzirah,
eh, kenapa nak merajuk ni? la kat profile kan ada tulis. saya duduk kat satu area kos rendah pj. hehe.
awak duk mana?

(demmit)

nadzirah said...

cheras.

:]

hj.pet said...

@ Gula Kapas

Hajjah Pet tu lambek lagik laaa..dok ngumpul duit dulu..takut incik adib dulu kot? hahah

hj.pet said...

mcm ku kenal ciktor ni..tapi kenapa cik bukan pakcik?? hmmmmm..

adib said...

nadzirah,
owh. cheras ke. hihi.
Bandar Tasik Selatan?

pet,
memang paktor, ciktor kasik nampak dia muda sikit.

nadzirah said...

nope..

but kinda close..

;]

paktor said...

hj pet: hahahahaha ko cam kenal aku eh...kasi la can aku nak jadik mude sket hehehe...

adib: malam sok ye enche adib! mungkinkah si nadzirah ni dok bdr sri permaisuri??kalo ye ko da leh join aku dib hahahahahahaa....

adib said...

bandar sri permaisuri? demm. ada kenal lagi sorang dari situ.

bEkAkIrA said...

fadzillah bkn situ ke? hehehe... ak pun perasan 2-3 hari yg hujan lebat ni lightning sabung menyabung... pandai ko amik... klu nk duit rm50 hantar kt the star.... nanti blh belnja kami2

adib said...

bekakira,

Ahaks..
eh betula jugak eh kalau dapat 1st dapat gak duit ehee..